Medailonek s Martinem Etflaišem, senior programátorem CISu

Medailonek s Martinem Etflaišem, senior programátorem CISu

Medailonek s Martinem Etflaišem, senior programátorem, který svojí svědomitou prací na projektu Bikers Crown v posledních letech přispěl k zisku obou titulů Shop roku.

 

V CISu figuruji jako full-stack senior programátor už čtvrtým rokem. Full-stack znamená, že nemám žádnou přímou specializaci, naopak, dělám úplně všechno. Nicméně mojí velkou vášní je frontend, neboli to, co zákazníci, resp. uživatelé aplikace vidí a používají, což je dost klíčový aspekt každé aplikace a to, co se děje na pozadí, je samozřejmě každému jedno. Věřím, že díky tomuto zápalu a dost razantní změně technologií, které pro vývoj používáme, budou v budoucnu z tajných laboratoří CIS v Jičíně v ulici Fortna 43 vylézat projekty, které budou příjemné na pohled i přeneseně na dotek. 

 

    1. Čím se liší z tvého pohledu projekt Bikers Crown od ostatních projektů? 

    O projekt Bikers Crown jsem se začal starat někdy před 2 - 2,5 lety v době, kdy se dělal redesign e-shopu, a od té doby jsem s drobnými vyjímkami jediný aktivní vývojář. Troufnu si i tvrdit, že je to jeden z našich technicky a technologicky nejvyspělejších projektů. Samozřejmě, mohlo by to být i lepší, to může být vždy, ale pevně věřím, že až se bude dělat e-shop příští generace na zcela novém jádru, které momentálně připravujeme, tak si v Bikers Crown budou muset koupit novou poličku na plejádu dalších ocenění, protože ta současná už nebude stačit :-) Nicméně rozhodně to není dílo jednoho člověka a chtěl bych poděkovat všem kolegům, kteří se na projektu podíleli v době, kdy jsem ještě ve firmě nebyl a kteří připravili živnou půdu pro všechno, co následovalo. 

     

    1. Čeho si vážíš na spolupráci s Bikers Crown? 

    Spolupráce s BC si nesmírně vážím. Oproti jiným projektům jsme v podstatě v neustálém kontaktu, kdy práci provádíme adhoc podle potřeb zákazníka, což je noční můra pro naše project manažery, ale reálně mi to přijde jako ten nejlepší možný typ spolupráce. OdpádáváOdpadává mi spoustu režijních starostí a můžu se soustředit na to, co je opravdu důležité - na mnou odvedenou práci, která přináší užitek zákazníkovi i uživatelům. Také se mi líbí, že mám v podstatě volnou ruku v tom, co a jak udělat, hlavně ve smyslu právě toho frontendu, do kterého jsme se zákazníkem  investovali v poslední době spoustu času a úsilí. Povedlo se nám poměrně razantně zvýšit rychlost načítání stránek a optimalizovat načítání a používání javascriptů, což bývá kamenem úrazu rychlosti většiny webových aplikací.  Velice si vážím důvěry, kterou ve mě v BC vkládají, a i když byla nejednou otřesena, tak věřím, že jejich důvěru nezklamu a že společně dokážeme velké věci. 

    Kéž by všechny projekty byly jako Bikers Crown a kéž by všichni product owneři byli jako pan Teplý, kterému velice děkuji za důvěru, trpělivost a neskutečně pohodovou a někdy i zábavnou spolupráci a hlavně za zajímavé úkoly, které někdy bývají opravdovou výzvou

Komentáře
Přidat komentář